Fördelar med att ta tåget

Järnvägen har fått sig ett uppsving de senaste åren i takt med att konsumenter blivit allt mer klimatmedvetna. Allt fler väljer att ta tåget istället för att flyga. Aldrig tidigare har det varit så trendigt att åka tåg. Järnvägen har utvecklats från en historisk nödvändighet till det trendigaste transportmedlet. Här kan du läsa mer om fördelarna med att ta tåget.

Klimatsmart

Många människor älskar att resa och uppleva nya platser. De senaste årens klimatdebatt har dock givit många resenärer klimatångest. Sedan år 2019 finns ordet flygskam med på den Svenska Akademins ordlista. Detta har gjort att efterfrågan på tågresor ökat markant. Eldrivna tåg är betydligt mer miljövänliga än flyget, vilket möjliggör klimatsmarta resor.

Roligt & lärorikt

Att åka tåg är dessutom både roligt och lärorikt. Genom att ta tåget från en plats till en annan får man även se hur landskapet ser ut däremellan. Barn såväl som vuxna lär sig om geografi och hur samhällen hänger ihop. Det går att köpa tågluffarkort som gör det möjligt att uppleva många olika platser på en och samma resa.

Gemenskap & spännande möten

Tågresor ger en större frihetskänsla än flyget och möjliggör även spännande möten. Samtal med andra tågresenärer kan leda till spännande upptäckter och berikande utbyten.