Ta tåget och hitta ditt nya hem

Om du letar efter en ny bostad är det faktiskt riktigt smart att ta tåget. Förutom att det är mer klimatvänligt, så ger det dig en möjlighet att upptäcka landskapet runtomkring. När du flyger, tar bussen eller åker bil ser du inte lika mycket av själva naturen. Det som gör tåget så speciellt är att det åker rätt igenom landskapet: genom städer och skogar, förbi byar och vattendrag.

Hitta bostaden

Det bästa och enklaste sättet att hitta din nya bostad är naturligtvis på nätet. Använd en bostadssajt där nya objekt läggs ut riktigt snabbt, så har du större chanser att hitta ditt drömhem. Det är ju viktigt att det blir rätt bostad på rätt ställe. Våra hem påverkar våra liv mycket, både själva den fysiska bostaden och var den ligger geografiskt. Det är en anledning att ta tåget: du kommer hinna se mer av själva omgivningarna när du åker förbi en stad eller ett samhälle med tåg eller pendeltåg, än om du bara håller dig på vägarna. För att hitta ditt nya hem börjar du på Boneo som har flest kommande bostäder till salu. Du hittar alltså alla nya bostäder i Sverige allra först där.

Med tåget till husvisning

Är det inte besvärligt att ta tåget för att gå på husvisning? Inte nödvändigtvis. Först och främst är det bättre för klimatet och i framtiden kommer vi åka tåg mycket mer. För det andra kan du kombinera tåget och att ta bilen när du letar bostad. Det fina med just tåg är att du kommer se omgivningarna. Låt oss säga att du är intresserad av att flytta till Skåne. Då är det skön att resa runt i Skåne med tåg. Du sitter med din kopp kaffe i restaurangvagnen, äter en bulle eller räksmörgås, samtidigt som du åker genom samhällen, byar och städer. Du hinner se vattendrag (ok, kanske inte så mycket i Skåne), skogar och fält. Det ger dig en känsla för själva stället. Om du drömmer om att flytta till Norrland är det perfekt att ta Inlandsbanan för att åka från Mora upp till Gällivare. Du åker genom skogar, över stora myrar med älgar, ser renar och fullt med vackra vattendrag. Innan du reser iväg går du naturligtvis in på Boneo och letar bostäder, så att du under resans gång kan hoppa av och hitta ditt drömhem.

Hitta ditt drömboende

För att hitta ditt drömboende ska du både titta på omgivningen, staden och naturen, och på själva bostaden. Det är en härlig känsla att hitta huset eller lägenheten som passar perfekt, och som ligger på ett ställe där du verkligen kommer att trivas. Om du älskar tåg är det trevligt att bo på ett ställe med bra tågkommunikationer, så att du enkelt tar dig iväg utomlands. Åker du främst tåg för att vara klimatsmart, för att du inte har egen bil, så är det klokt att hitta ett boende med mycket bra kommunikationer till arbete, affärer och skola.